Idrætshaller mv. lukkes frem til januar

Regeringen har den 7/12 meldt nye Corona-restriktioner ud. Få et overblik over, hvad disse betyder for kultur- og idrætsområdet.

Regeringen har på grund af stigende Corona-smittetal i dag iværksat følgende restriktioner af betydning for kultur-, fritids- og foreningslivet i Slagelse Kommune.

Indendørs idrætsfaciliteter lukkes

 • Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal fra onsdag den 9. december og frem til og med søndag den 3. januar holde indendørs arealer/faciliteter lukket for offentligheden. 
  • Det vil sige, at fx idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre og foreningslokaler/klubhuse skal holde lukket i perioden. Omklædningsrum og toiletter vil også være lukkede.
  • Undtaget fra ovennævnte restriktioner er professionelle idrætsudøvere. Der er dog forsamlingsforbud på 10 personer. Såfremt elitetræning skal fastholdes, skal det ske med skriftlig dokumentation fra forbundet.
  • Derudover kan der fortsat afvikles udendørs foreningsaktiviteter under hensyntagen til gældende forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer.

Kulturinstitutioner lukkes 

 • Kulturinstitutioner skal fra onsdag den 9. december og frem til og med søndag den 3. januar holde indendørs arealer/faciliteter lukket for offentligheden.
  • Det betyder, at fx teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse og biografer skal holde lukkede i perioden.

Aftenskoler og biblioteker lukkes

 • Aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet samt musik- og kulturskoler mv. skal fra onsdag den 9. december og frem til og med søndag den 3. januar holde lukket for offentligheden.
 • Biblioteker skal fra onsdag den 9. december og frem til og med søndag den 3. januar holde lukket for offentligheden med undtagelse af aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug.

Kultur og Fritid træffes kun digitalt

 • Medarbejdere fra Kultur og Fritid er hjemsendt fra onsdag den 9. december og frem til og med søndag den 3. januar og vil derfor kun kunne træffes digitalt (via telefon, mail eller online-møder). Kultur og Fritid er således i hele perioden lukket for personligt fremmøde

Restriktioner forlænges

Derudover er de landsdækkende restriktioner (fx forsamlingsforbuddet på 10 personer) forlænget frem til den 28. februar 2021.  

Nyhed den 7. december 2020.